Subota, 2. novembar

15:00 - Radionica "VRANAC" - 13.Jul - Plantaže
16:00 - "Osokoli se" - Stara Sokolova premijum rakije
17:00 - Promocija knjige "Vinogradarstvo i Vinarstvo Srbije" - Centar za Vinogradarstvo i vinarstvo

Predstavljnje elektronske knjige „Vinogradarstvo i vinarstvo Srbije“

Dana 2. novembra (subota) u 17 časova u hotelu Zira (sala Acropolis, I sprat, VIP sala) u okviru vinskog  Novembar vino festa biće održana promocija i predstavljanje elektronske knjige „Vinogradarstvo i vinarstvo Srbije“.

Ovo jedinstveno izdanje Centra za vinogradarstvo i vinarstvo, na koje smo dugo čekali će predstaviti urednik i prvi autor knjige g-din Darko Jakšić. Pored sveobuhvatno analiziranih podatka korisnih za vinare, nove investitore, stručne i naučne institucije, studente, vinske novinare, ljubitelje vina i druga zainteresovana lica, elektronska knjiga sadrži i brojne detaljne analize koje se po prvi put objavljuju, kao i grafički predstavljene tematske mape.

Kuda ide vinogradarstvo i vinarstvo Srbije? Gde smo u odnosu na svet? Kakva je distribucija vinograda i vinarija? Kakav sortiment trenutno imamo? Koje su nam prednosti i mogućnosti, a koje slabosti i pretnje? Gde je neophodna pomoć proizvođačima i institucijama u strateškom razviju vinogradarstva, rasadničarstva i vinarstva? … Podatke na ta i mnoga druga pitanja možete naći u elektronskoj knjizi koja će na prezentaciji biti i podeljena na USB memorijama.

Biće nam čast da prisustvujete ovoj prezentaciji.